• open panel
  • Home
  • News
  • 2014-05-21 Melbye Skandinavia köper Raycore

2014-05-21 Melbye Skandinavia köper Raycore

Pressrelease

Nacka 2014-05-21

Melbye Skandinavia köper Raycore Fiber Optic Solutions AB 

Melbye Skandinavia har förvärvat samtliga aktier i Raycore AB. Raycore har i snart 10 år försett den skandinaviska FTTH-marknaden med högkvalitativa fiberklienter och CATV-lösningar. Totalt har Raycore levererat ca 250.000 olika fiberklienter. Kunderna återfinns bland de stora operatörerna såväl som bland stadsnäten.

Genom köpet av Raycore så blir de förenade bolagen Melbye och Raycore en ännu starkare spelare inom fibernät i Skandinavien. Melbye kommer genom förvärvet att kunna erbjuda kunderna en helhetslösning kring FTTH-nät med både systemlösningar av passiva fiberoptiska nätverk såväl som aktiv utrustning. Det kombinerade Melbye-Raycore blir därmed ännu mer av en ”one-stop-shop” när det gäller produkter, lösningar och kunnande inom FTTH-segmentet.

”Melbye förväntar sig att denna sammanslagning kommer att ge positiva effekter för kunderna eftersom Raycore har kärnkompetens när det gäller utveckling av lösningar och produktion för aktiva fiberprodukter” säger Christian Aasheim VD och Koncernchef i Melbye

För ytterligare upplysningar, vänligen kontakta;

Om Melbye Skandinavia:
Melbye Skandinavia är ett av Skandinaviens ledande företag inom teknisk försäljning och marknadsföring som tillhandahåller innovativa produkter och smartare systemlösningar för infrastruktur inom elnät och fibernät. Melbye levererar den bredaste portföljen av fiberoptiska nät. Huvudkontoret för koncernen ligger i Oslo, men gruppen har totalt 9 försäljningskontor i Norge, Sverige och Danmark. Melbye har en årlig omsättning på 255 miljoner NOK och koncernen har 74 anställda.

Med vänliga hälsningar

Dan Smidt

VD, Raycore Fiber Optic Solutions AB

 
© 2014 Raycore
Powered By DynamiX